Melania Trump sågs senast i offentligheten den 10 maj, något som satt igång spekulationer bland amerikanska medier Foto: TT

Melania stannar hemma när Trump ska träffa Kim Jong-Un

Uppdaterad
Publicerad

USA:s president står inför två högkaratiga möten. Kommande helg möter han ledarna för de mäktiga G7-länderna, och om allt går enligt planen ska Trump träffa Nordkoreas diktator Kim Jong-Un 12 juni. Men presidentens hustru, Melania Trump, kommer inte att medverka vid något av dessa möten, meddelar Vita huset.

USA:s first lady har inte setts i publika sammanhang sedan 10 maj, konstaterar nyhetsbyrån Reuters. Den 14 maj lades hon in på sjukhus för behandling av njurproblem, och skrevs ut fem dagar senare.

Sedan dess har det alltså varit tyst. Nu kommer beskedet att Melania Trump, som deltog vid G7-mötet i Italien i fjol, inte kommer att åka med USA:s president Donald Trump till toppmötet i Quebec som inleds på fredag.

Nordkorea-krisen

– Det finns heller inga planer för henne att resa till Singapore för tillfället, kommenterade hennes talesperson Stephanie Grisham i ett e-post till Reuters under söndagen.

Twittrade om läget

Förra veckan gick Melania Trump, 48, ut med en kommentar efter att flera amerikanska medier rapporterat om att hon inte synts till i offentligheten på länge.

”Jag ser att media jobbar på övertid med spekulationer om var jag är och vad jag gör. Var så säker, jag är här i Vita huset med min familj, mår bra och jobbar hårt för barnen och det amerikanska folket”, skrev presidenthustrun på Twitter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nordkorea-krisen

Mer i ämnet