Storbritannien har sagt att männen av allt att döma är agenter vid den ryska militära underrättelsetjänsten, GRU. Foto: Matt Dunham/TT

Misstänkta för försök till giftmord: Vi turistade i Salisbury

Uppdaterad
Publicerad

Två män, som påstås vara de av Storbritannien utpekade misstänkta i nervgiftsdådet i Salisbury, säger i en intervju i rysk statskontrollerad tv att de bara var där som turister.

I intervjun på den ryska statsstyrda nyhetskanalen RT hävdar männen att de bara stannade i Salisbury en kort stund på grund av att det var dåligt väder.

”Vi blev blöta, och tog nästa tåg tillbaka till London”, säger de till RT.

Nervgiftsattackerna i Storbritannien

Storbritannien: Av allt att döma agenter

Brittiska åklagare pekade i förra vecken ut männen som misstänkta för att ha försökt döda den ryske ex-agenten Sergej Skripal och hans dotter Julia Skripal med nervgiftet Novitjok i mars.

Storbritannien har sagt att männen av allt att döma är agenter vid den ryska militära underrättelsetjänsten, GRU. Rysslands president Vladimir Putin sade under onsdagen att männen har hittats, och att de ”förstås” är civila och inte har gjort något brottsligt.

Männen säger i intervjun med RT att de inte arbetar för underrättelsetjänsten, rapporterar den ryska statsägda nyhetsbyrån Ria.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nervgiftsattackerna i Storbritannien

Mer i ämnet