Foto: TT Nyhetsbyrån

Återhållsam OS-invigning att vänta i sommar

Uppdaterad
Publicerad

En ny kreativ chef har utsetts för årets uppskjutna OS i Tokyo, som ska hållas i sommar. Hiroshi Sasaki, som var med och producerade överlämningsceremonin från OS i Rio till Tokyo, får ta sig an den tuffa uppgiften att skapa en enklare och coronasäker invignings- och avslutningsceremoni för nästa års spel.

Arrangörerna meddelade på onsdagen att beslutet att ersätta det tidigare kreativa teamet på sju personer helt är i linje med den rådande situationen: att omforma de traditionellt överdådiga och spektakulära föreställningarna till mer enkla och återhållsamma uppträdanden.

”Ceremonierna kommer fortfarande att vara fantastiska firanden, som både deltagarna och tittarna världen över kan njuta av, men de kommer troligtvis att vara enklare och mer återhållsamt utformade, för att spegla ett generellt mer avskalat OS och för att man eventuellt fortfarande måste ta hänsyn till covid-19-åtgärder”, säger arrangörerna i ett uttalande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet