Patricio Galvez, morfar till Michael Skråmos sju barn fick träffa sina barnbarn som vårdats på sjukhus. Foto: Privat.

Här träffar han sitt barnbarn i krigets Syrien: ”Alla grät”

Uppdaterad
Publicerad

Patricio Galvez, morfar till Michael Skråmos sju barn, har träffat det yngsta av sina barnbarn på plats i Syrien. Pojken är svårt undernärd och vårdas på sjukhus.

– Alla i rummet började gråta, säger Patricio Galvez till SVT Nyheter.

SVT Nyheter har tidigare berättat om Patricio Galvez, svärfar till den döda IS-terroristen Michael Skråmo, och hans kamp för att få hem sina sju föräldralösa barnbarn från krigets Syrien.

Det yngsta av barnen är bara ett år gammalt, de andra är 2, 3, 5, 5 (tvillingar) samt 7 och 8 år gamla.

Barn till IS-terrorister

– Alla vet vad IS är för organisation. Min kamp har varit fokuserad på att rädda sju oskyldiga barns liv. Allt dåligt som har hänt, allt det onda, inget har med barnen att göra. De är bara rena offer. Anledningen till att jag visar mitt ansikte är att jag står för det här. Dessa barn och alla andra barn som är föräldralösa och som befinner sig där är oskyldiga, har Patricio Galvez tidigare sagt till SVT Nyheter.

”Han öppnade sina stora blå ögon stirrade på mig”

Exakt var barnen befinner sig är okänt men under fredagskvällen meddelade Patricio Galvez att han träffat ett av sina barnbarn.

– När jag såg honom liggandes såg det ut som att han var halvdöd, men han sov bara. Jag tog upp honom och då började han gnälla lite. Jag la honom i min famn och började prata svenska med honom. Då öppnade han sina stora blå ögon och började stirra på mig, säger Patricio Galvez och fortsätter:

– Jag fortsatte prata svenska med honom och han lyssnade och tittade på mig. Jag sa till honom ”morfar ska hämta hem dig gubben” och då började han le. Jag grät ihjäl mig, alla i rummet grät.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Barn till IS-terrorister

Mer i ämnet