Granaten förstörde delar av entrén till polishuset i Katrineholm. Foto: SVT

41-åringen frikänns från inblandning i granatattacken

Uppdaterad
Publicerad

41-åringen som i dag, tisdag, dömdes för medhjälp till mordet vid Östra skolan frikänns från inblandning i granatattacken vid polishuset i Katrineholm.

Granatkastningen mot Katrineholms polisstation skedde under förra nyårsnatten. 41-åringen åtalades för anstiftan av allmänfarlig ödeläggelse, då man misstänkte att han förmått en person att detonera handgranaten vid entrén till polishuset.

Förblir olöst

Men nu frikänns alltså 41-åringen från att ha varit inblandad i attacken. Tingsrätten anser att det saknas tillräckliga bevis.

Det är heller inte styrkt vem som detonerat handgranaten. Den man som tidigare misstänkts ha kastat handgranaten har avlidit.

Frikänns från våldtäkt

Explosionen orsakade omfattande skador på polishuset, parkerade bilar och en hyresfastighet i närheten.

41-åringen frikänns också från den våldtäkt som han anklagats för. Domstolen menar att ord står mot ord och att bevisen inte är tillräckligt konkreta för en fällande dom.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Brottshärvan i Katrineholm

Mer i ämnet