”Förtroendet för att allt går korrekt till är fundamentalt viktigt”, säger jurymedlemmen Lotta Schelin. Foto: TT

Lotta Schelin om SvFF-skandalen: ”Uppriktigt besviken”

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollslegendaren Lotta Schelin sitter i juryn för ”Alla är olika – olika är bra”. SvFF-projektet ska nu granskas efter SVT:s avslöjande om att pengar hanterats felaktigt. 

– Jag är givetvis uppriktigt besviken på att situationen har uppstått, säger hon till SVT.

En tidigare chef på Svenska Fotbollförbundet, SvFF, beviljade stöd till föreningar som personen själv var engagerad i, vilket SVT har berättat om i en rad artiklar.

Pengarna kom från initiativet “Alla är olika – olika är bra” som ger ekonomiskt stöd till föreningar som främjar inkludering och jämställdhet inom fotbollen.

SVT Nyheter granskar

Förtroendet fundamentalt

Det tidigare lagkaptenen i landslaget, Lotta Schelin, är en av jurymedlemmarna i projektet.

– Jag tycker att det är bra att det upptäckts och att man grundligt utreder vad som hänt och hur det kunde hända. För min del som jurymedlem är förtroendet för att allt går korrekt till fundamentalt viktigt och jag kommer följa utredningen för att få de svaren, säger hon till SVT. 

Förbundet uppgav förra veckan att det handlade om ungefär 400 000 kronor som hade hanterats felaktigt, pengar som enligt dem hade betalats tillbaka. Nu uppger generalsekreteraren Håkan Sjöstrand att summan vuxit till 560 000 kronor.

SE OCKSÅ: Anställda larmar – tystnadskultur och missförhållanden på SvFF

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT Nyheter granskar

Mer i ämnet