En av de mest klickade artiklarna handlade om branden i ett industriområde på Hisingen i Göteborg. Foto: Martin Nilsson, SVT / Timmy Andersson, läsarbild

Nyhetsåret 2018: Här är nyheterna som intresserat er mest

Publicerad

Ett händelserikt år är snart till ända. Ni har säkert sommarens rekordvärme färskt i minnet, men minns ni vad som har hänt i övrigt? Här nedan är en lista på tio nyheter som flest av er tagit del av hos SVT Nyheter Väst.

–Gå härifrån, hörs en röst ropa mellan ljudet av smällar och brinnande bilar. Foto: Läsarbild

1. På bilder från Frölunda torg ses svartklädda maskerade personer tända eld på bil efter bil. Flera personer blev vittnen till bilbränderna, som skedde på flera platser i Västsverige en kväll i mitten av augusti. Ett 80-tal bilar ska ha bränts eller utsatts för skadegörelse. Polisen fattade snabbt misstankar om att skadegörelsen koordinerats.

2. En svår trafikolycka utanför Landvetter i början av november orsakade två vuxna personers död. I samma bil satt ett barn i tioårsåldern, som överlevde olyckan, bekräftade polisen för SVT Nyheter Väst.

Foto: Sören Andersson

3. Ett valdistrikt i Västra Götalands län skickade av misstag in resultatet för landstingsvalet, istället för till riksdagen. Röstmissen ledde till en ny preliminär mandatställning till Alliansens nackdel.

4. Två bilar och en husbil kolliderade strax söder om Uddevalla i början på augusti – och orsakade en skogsbrand. Ingen ska ha skadats allvarligt, men i samband med olyckan fattade husbilen eld och branden spred sig till intilliggande skogsterräng och tog dagar att släcka.

Branden är under kontroll men släckningen fortsätter. Bilden är från söndagen. Foto: Läsarbilder/Joakim Zettergren

5. Många göteborgare märkte av storbranden som bröt ut i en industrilokal på Hisingen i slutet på juli. Ett stort svart moln spred sig över staden vid händelsen, och boende i närheten fick evakueras från sina hem. Gasflaskor i byggnaden hade exploderat under branden och boende i närområde vittnade för SVT om att de hört flera  explosioner.

6. Den kraftiga branden på Björkö i Göteborgs skärgård i början på augusti var det få som missade. Enligt flera vittnesuppgifter orsakades branden av att någon avfyrat en nödraket och polisen upprättade därför en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Här är hotellet som varit lukrativt utan att någon bott där. Foto: SVT

7. Hotellet i Ljungskile som lades ut för försäljning under sommaren intresserade många. För säljaren hade det hittills varit en väldigt lukrativ affär. Ett avtal för flyktingboenden gjorde Hans Jonasson till mångmiljonär – utan att en enda boende har satt sin fot där.

8. Vem glömmer telefonförsäljaren som hoppades på en ny kund – men det slutar med att han lägger på luren. Han har ringt en journalist som granskar telefonförsäljning och då vänds säljsamtalet upp och ned på en sekund.

En kvinna och två barn hittades under natten döda i en lägenhet i Göteborg. En man har gripits misstänkt för mord. Foto: Tomas Singer

9. I början av september hittades en kvinna och två barn döda i en lägenhet i Göteborg. En man, som var boende med kvinnan och pappa till barnen, greps misstänkt för mord efter att han själv ringt polisen.

Arkivbild på person som smittats av mässling. Foto: Wikimedia commons/ CDC/Dr. Heinz F. Eichenwald

10. Efter ett mässlingsutbrott i Göteborg i december förra året visade det sig att det var Bergsjöns vårdcentral Nötkärnan som tagit emot mannen som först hade fått den smittsamma sjukdomen. På vårdcentralen fick de ställa en vakt utanför entrén som stoppade personer med mässlingssymptom att komma in i lokalerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.