Krisläget förvärras för Granlo BK

Uppdaterad
Publicerad

Den ekonomiska situationen för innebandylaget Granlo BK i Sundsvall är allt mera krisartad och nu kan ett uteblivet bidrag från Sundsvalls kommun bli spiken i kistan för föreningen.

Det handlar om ett marknadsföringsbidrag på 300 000 kronor som elitklubbar kan få och Granlo BK sökt hos Sundsvalls kommun och räknat med inför säsongen. Men i måndags meddelade kommunen att det inte blir några pengar.

– Det är verkligen ett hårt slag. Vi tittar på vad vi kan göra, vi har vår likviditetsplan som ligger och det här var en stor post som vi hade för vår likviditetsbudget, så nu måste vi titta på nya lösningar, vad kan vi göra och hur kan vi komma framåt, säger Ulrika Södrin, ordförande i Granlo BK.

Granlo BK

Sanering av ekonomin

Granlo har länge dragits med ekonomiska problem och man har tidigare genomfört en rekonstruktion för att sanera ekonomin, nu tycks föreningen stå inför ännu ett stålbad där konkurs till slut kan vara det enda alternativet.

– Det är ett absolut sista steg och det är inte något vi ser som en utväg, menar Ulrika Södrin som samtidigt inte vill förneka allvaret i situationen:

– Men det är inte så att vi väljer att göra en konkurs och sedan starta om på något sätt, det är inte en flyktväg. Gör vi det då har vi begravt Granlo BK, men där vill vi inte hamna och vi gör allt för att inte hamna där, säger hon.

Viktigt kriterium

Anledningen till att det inte blir något marknadsföringsbidrag är att Granlo, trots försök, inte lyckats komma upp på fötter. Stefan Söderlund, kommundirektör i Sundsvall, konstaterar att en ordnad ekonomi är ett av kriterierna som ska vara uppfyllda för att en elitförening ska kunna beviljas marknadsföringsbidrag från kommunen.

– Vi har fört en lång dialog med Granlo BK för att se om de kan få rätsida på sin ekonomi, men kan bara konstatera att de har stor negativt kapital i sin balansräkning och en skuld till kommunkoncernen på 92 000 kronor, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Granlo BK

Mer i ämnet